طاجين الزيتون يم يم يم
صفحة 1 من اصل 1
طاجين الزيتون يم يم يم
نعرفك ميا تحبي طاجين الزيتون راهو في خاطرك ...
-500غ زيتون اخضر من غير نواة و500غ لحمه مفرومة
-جزر منظف و مقطع دوائر
-حبة طماطم تكون مقطعة قطع صغيرة جدا
-حبة بصل بنفس الطريقة زي الطماطم
-الثوم مهروسه حوالي 3 اسنان فقط
-ورق الغار"بالمشرق العربي" او الرند "عندنا بالجزائر" ورق سيدنا موسى" في المغرب
-طماطم مصبرة اي معجون الطماطم ملعقه
-وملعقة طحين اي فرينة
التحضير؛
ناخد البصل نحطو في طنجرة مع ملعقة سمن وملعقه زيت و ملعقة ماء
نقليه شوية ونضيف عليه الطماطم الحبة المقطعة+ الثوم المهروس + الملح
والبهار الاسود يعني الفلفل الاسود و عند المغاربة بيقولو البزار وبعدين
نضيف الجزر و معجون الطماطم وورق الغار ونغطيهم بالماء وبعد ما تبتدي
الجزر في النضج نضيف الزيتون اللي نكون غليناه في الماء 10دقائق واللي
عاوز يضيف الفطر يكون احسن وكمان شوية نضيف اللحمة المفرومة بعد ما نعملها
على شكل كريات مع شوية ملح ولما كل حاجة تنضج ناكل بالصحة والعافية.... انا لي ناكل خخخخ
نخليكم مع التصاور
-500غ زيتون اخضر من غير نواة و500غ لحمه مفرومة
-جزر منظف و مقطع دوائر
-حبة طماطم تكون مقطعة قطع صغيرة جدا
-حبة بصل بنفس الطريقة زي الطماطم
-الثوم مهروسه حوالي 3 اسنان فقط
-ورق الغار"بالمشرق العربي" او الرند "عندنا بالجزائر" ورق سيدنا موسى" في المغرب
-طماطم مصبرة اي معجون الطماطم ملعقه
-وملعقة طحين اي فرينة
التحضير؛
ناخد البصل نحطو في طنجرة مع ملعقة سمن وملعقه زيت و ملعقة ماء
نقليه شوية ونضيف عليه الطماطم الحبة المقطعة+ الثوم المهروس + الملح
والبهار الاسود يعني الفلفل الاسود و عند المغاربة بيقولو البزار وبعدين
نضيف الجزر و معجون الطماطم وورق الغار ونغطيهم بالماء وبعد ما تبتدي
الجزر في النضج نضيف الزيتون اللي نكون غليناه في الماء 10دقائق واللي
عاوز يضيف الفطر يكون احسن وكمان شوية نضيف اللحمة المفرومة بعد ما نعملها
على شكل كريات مع شوية ملح ولما كل حاجة تنضج ناكل بالصحة والعافية.... انا لي ناكل خخخخ
نخليكم مع التصاور
fidou- Admin
- عدد الرسائل : 631
العمر : 38
الموقع : algeria
المزاج : نوووووووورمال
قيمتك عندنا ^_^ : 0
نقاط : 892
تاريخ التسجيل : 28/01/2009
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى